Fugletittertur til Ytre Hvaler 8. - 10. April

Hei!

Da var årets første NF-tur unnagjort, en fantastisk fugletittertur til Akerøya Ringmerkestasjon i Ytre Hvaler nasjonalpark. Til sammen ble vi tolv som dro, i tillegg fikk vi med oss masterstudenten og den erfarne fugletittereren Lars Jørgen Rostad som guide. 

Ivrige fugletittere ventende på kaia. 


Dagen startet rundt kl. 6 om morgenen for oss "vanlige", men da hadde de erfarne allerede vært oppe en time og satt opp nett og rigget fram ringmerkningsstasjonen. Den dyktige Bjørn Frostad ga alle deltagerne en nøye innføring i hvordan ringmerkingen foregikk, i tillegg til masse trivelig prat om øya og fugler generelt. Anne Marie, foreningens nestleder, som også er erfaren fugletitter og den største bidragsyteren for å få i stand denne turen, støttet under ringmerking og håndtering av fuglene. Flere ganger i timen gikk vi runder rundt øya og sjekket nettene for fugl. Fuglene ble tatt med tilbake til hytta og ringmerkestasjonen. Nye fugler fikk en passende metallring rundt ankelen, så ble vekt og vingelengde målt, samt art, kjønn, alder bestemt før fuglene fikk fly videre. 


            Inspeksjon av måker. 

Vi delte hytta med to av de faste ringmerkerne, samt tre til som kom i løpet av helgen, men med en stor gammel kommandantbolig som hytte og en øy på over 1,5 km2 virket det ikke trangt. På lørdag gikk vi en fellestur rundt på øya med Lars Jørgen som guide. Noen gikk med teleskop over skuldra, kikkert rundt halsen og nesa opp i været, andre i en mer krabbende stil med nesa godt rettet mot interessante steintyper. Og forhåpentligvis lærte vi alle noe nytt. I løpet av helgen så vi blant annet arter som svarttrost, rødstupe, heipiplerke, grønnfink, fuglekonge, fjellvåk, svartbak, tjeld og flaggspett. Foruten fuglekikking ble det einerbrenning, grilling, peiskos, fisking uten mye lykke og bading (!) for enkelte. 


            Hanne Marie Richenberg med en grønnfink som akkurat har blitt ringmerket.
 

Jeg må takke alle deltakerne og Akerøya Ringmerkestasjon, for en fantastisk helg. Det har blitt mye informasjon og inntrykk på kort tid for en nub som meg, men forhåpentligvis vil noe synke inn og forbli.

 

Takk for meg! 

 

- Emma Svendsen (Arrangementsansvarlig)

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Naturforvalterlaget

Naturforvalterlaget

41, Ås

Naturforvalterlaget (NF-laget) er linjeforeningen på NMBU for bachelor i økologi og naturforvaltning, master i økologi, master i naturforvaltning og andre interesserte. Her legger vi ut nyheter, bilder og oppdateringer fra det vi driver med!

Kategorier

Arkiv

hits