Fagkveld - Feltarbeid i Amazonas....var en suksess!!

 

Kvelden 7.mars møtte opp 17 styker på sørhelinga til Naturforvalterlagets første fagkveld. 

Martin Austad, Marte Sofie Søreide og Petter Lilleengen, masterstudenter i økologi holdt presentasjon om deres spennende opplevelser fra dypt inn i jungelen. Det var inspirerende for oss alle å høre om de forskjellige forskningsprosjektene de hadde; Martin studerte på amerikansksaksenebb (Rynchops niger), mens Marte og Petter forsket på dagsommerfugler innenfor familien nymfalider.

Fire måneder på feltstasjonen Cocha Cashu var en helt annen hverdag, dag inn dag ut i skogen eller på elva, det ble mye mosjon og slitene bein, men ikke minst mange flotte naturopplevelser. Det var ikke en helt enkel hverdag, mye å masse seg for, alt fra «bottflies», veps og giftig slanger til kaminer og pirayaer. Forskningsarbeidet hadde sine utfordringer, regn og flom bar med seg både fuglereir og utstyr, dårlig tau fikk sommerfuglfeller til å falle og å gå rundt i mugneklær hjalp ikke helt heller.

Men det er verdt det og kommer en slik mulighet din vei - grip sjansen, den kan være den eneste du får! Det er mye å finne ut av på lite forsket områder, hvem vet du kan være den som finner noe ekstra artig. I fjor var det fire NMBU studenter som reiste til junglen, i år er det ingen, men blir det deg neste år eller året etter det?

(Er noen spørsmål så slå dere løs vi kan føre dem videre)









 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Naturforvalterlaget

Naturforvalterlaget

41, Ås

Naturforvalterlaget (NF-laget) er linjeforeningen på NMBU for bachelor i økologi og naturforvaltning, master i økologi, master i naturforvaltning og andre interesserte. Her legger vi ut nyheter, bilder og oppdateringer fra det vi driver med!

Kategorier

Arkiv

hits